Aksje rett til værs etter milepæl

Dagens børsvinner steg over 20 prosent. 

Publisert 17. sep. 2018 kl. 16.30
Oppdatert 17. sep. 2018 klokken 16.38
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 486 ord
Oslo Børs åpnet i rødt, men pilene snudde utover handelsdagen. Hovedindeksen endte til slutt opp 0,35 prosent, til 910,02Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.253 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen stiger 0,76 prosent til 78,70 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,61 prosent til 69,41 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,75 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.- Markedsforventningene om knapphet har kjølt seg ned etter at data fra forrige uke viste økninger i tilbudet, mens investorer har kuttet sine framtidsutsikter oljeetterspørsel, sier sjef for råvareanalyse i Guotai Junan Futures, Wang Xiao, til Reuters, ifølge nyhetsbyrået.Baker Hughes ukentlige riggtelling for Nord-Amerika .Equinor steg 0,14 prosent til 217,00 kroner.BWO og Panoro Energy BW Offshore melder mandag morgen at de nå .FPSOen er innstallert på Tortue-feltet, ett av fem velprøvde funn i Dussafu-lisensen. BW Adolo er en konvertert VLCC, med en produksjonskapasitet på 40.000 fat olje per dag. BW Offshore klatret 3,72 prosent til 61,40 kroner, mens partner Panoro Energy styrket seg 0,97 prosent til 20,90 kroner.Samtidig oppjusteres kursmålet fra 20 til 25 kroner.Meglerhuset fremhever ifølge nyhetsbyrået det mulige potensialet til Dussafu-feltet basert på boreresultater og seismikk-dekning, og det argumenteres for at det finnes en oppside i forhold til der aksjen handles i dag.Lifecare Merkur Market-noterte Lifecare . Mandag føk aksjen i åpningen opp ytterligere 44,71 prosent til 77 øre. Pilene snudde utover handelsdagen og endte til slutt ned 1,94 prosent til 52 øre. Selskapet signerte før helgen en serviceavtale med tyske cantiMED UG. Det Bergenbaserte teknologiselskapet forsker og utvikler en miniatyrisert sensor for kontinuerlig glukoseovervåkning mot et globalt marked. Forretningsideen er å gi personer rammet av diabetes en bedre løsning.IdexIdex Biometrics opplyser i en børsmelding at selskapet har fått en Selskapet selv omtaler bestillingen som verdens første i sitt slag.- Ordren markeder starten på industrialiseringsfasen for biometriske kort, sier konsernsjef Stan Swearingen.Aksjen steg til himmels og endte dagen opp 24,28 prosent til 5,63 kroner. Thin FilmDagen etter at , spratt  på Oslo Børs.Thin Film-aksjen fulgte opp torsdagens kjempebyks med ytterligere oppgang fredag. Mandag korrigerte aksjen ned 7,38 prosent til 1,13 kroner.Hamstret aksjerStyremedlem i Atlantic Sapphire, Alexander Reus, har i løpet av perioden 12.-14. september  til en snittkurs på 48,8819 kroner.Etter transaksjonen eier Reus totalt 1.098.840 Atlantic Sapphire-aksjer, tilsvarende 1,75 prosent av det Merkur Market-noterte selskapet.Aksjen klatret 4,90 prosent til 53,50 kroner. Toppsjef handletAdm. direktør i Induct, Alf Martin Johansen, har mandag gjennom sitt heleide selskap NPP Capital AS , opplyses det i en melding.Aksjene ble kjøpt til en snittkurs på 6,6354 kroner.Induct-aksjen falt 15,22 prosent til 5,85 kroner. TTS GroupTTS Group har signert en  ifølge en melding mandag.Avtalen er for design og leveranse av en 14.000 tonn Syncrolift i India.Aksjen hoppet 3,17 prosent til 6,50 kroner.