Aksje til topps etter Asia-deal

Oslo Børs og oljeprisen holder koken.

Hovedindeksen stiger til 923,32 i tidlig handel, opp 0,58 prosent.Indeksen har vært oppe i 924,80 på sitt høyeste i åpningsminuttene, og dette er enn så lenge ny intradag all-time high.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.446 millioner kroner. Utviklingen skjer i kjølvannet av nye børsrekorder i USA i går og stigende Asia-børser tidligere i dag.Oljen holder kokenOljeprisene holder seg oppe fredag morgen.Brent-oljen stiger 0,79 prosent til 79,32 dollar fatet. Investorene bekymrer seg stadig for effekten av USAs Iran-sanksjoner, men motvekten er president Donald Trumps uttalelser på Twitter om at OPEC må senke prisene.- De ville ikke ha vært veldig trygge lenge uten oss, og likevel fortsetter de å dytte prisene høyere og høyere, skrev han ifølge Reuters.OPEC og allierte møtes søndag i Algerie for å diskutere hvordan bortfallet av Iran-produksjon skal kompenseres.Equinor 0,33 prosent til 215,90 kroner.Tomra viser veiDNO er opp 0,1 prosent til 15,46 kroner, mens Aker BP klatrer 0,7 prosent til 306,40 kroner etter gassfunn og to tørre brønner.Tomra avholder kapitalmarkedsdag fredag, og annonserer høye mål . Aksjen markerer seg positivt, og stiger 3,3 prosent til 188,60 kroner.DNB Markets er ikke overbevist, og holder på sin hold-anbefaling .Ifølge denne sikter selskapet mot over ti prosent inntektsvekst for perioden 2018-2023.Blant de mest omsatte aksjene faller Yara 0,39 prosent.DNB, Norsk Hydro og Telenor stiger 0,7-0,9 prosent.Disse aksjene stiger til ny all-time high Rally på Asia-dealIdex suser til topps på vinnerlisten etter at selskapet har inngått partnerskap med Hengbao om introduksjon av kontaktbaserte biometriske smartkort i Asia.Samtidig blir det opplyst planene også består i å teste kort med dobbelt grensesnitt. Aksjen stiger 9,49 prosent til 6,23 kroner så langt i dagens handel, og er dermed opp nesten 40 prosent den siste uken.Nærmest følger Rec, opp 7,48 prosent til 71 øre. Aqualis stiger 7,34 prosent, foran nevnte Tomra.I toppen av taperlisten finner vi PCI Biotech Holding, ned 20,89 prosent til 3,56 prosent. Hofseth BioCare er ned 5,21 prosent til 1,00 kroner, mens Element svekker seg 4,29 prosent til 2,01 kroner. SeadrillKepler Cheuvreux gjenopptar nå dekningen på Seadrill-aksjen, melder TDN Direkt.Kursmål er satt til 230 kroner per aksje.- Vi forventer at Seadrills aksjekurs skal stige da både investortillit og aksjens likviditet forbedres, skriver meglerhuset.Aksjen er opp 3,70 prosent til 196,00 kroner.


Les også