(
Finansavisen:- Kona sa jeg måtte få meg en hobby ettersom jeg bare satt foran PC-en og leste nyheter og handlet aksjer.- Vi spurte oss hva som ville være det neste nye og fikk med oss at Bård Hoksrud ville tillate elektriske farkoster.- Det er menn mellom 30 og 50 som kjøper syklene for å bruke dem til jobb fra tog eller buss. De fleste kundene kommer faktisk fra Østlandet.- Nå er det en ny modell på gang, og den tipper jeg vi tar inn 500 enheter av avhengig av hvordan modellen blir mottatt. Prismessig kommer den til å komme mellom 3.000 og 5.000 kroner, sier Larsen.
) - Vi har solgt 70–80 sparkesykler nå bare siden sommeren, og de ­seneste ukene har det tatt helt av, sier Svend Egil Larsen til Finansavisen.Han har tidligere markert seg som aksjeinvestor, eller daytrader, uten å kunne skryte av de største milliongevinstene.- Hun ba meg finne ut hva jeg likte best, nest etter innebandy, og det var å drive kjøp og salg, sier Larsen til avisen.To aksjekompiserMed på eventyret har han fått med seg sin aksjekamerat Tom Henning Slethei.- Det var jeg som satte opp selskapet Funnybunny, men vi eier 50 prosent hver. Jeg jobber med butikken mens han stiller med lokalene i Solakrossen, sier Larsen.Ifølge Larsen begynte det med salg av spinnere til barn, men selv om salget gikk veldig godt var eventyret kortvarig.- Dermed gjorde vi research på elsparkesykler. Vi så på flere fabrikker i Kina og valgte ut én der vi først bestilte 150 sykler.Ikke barn, men mennSyklene var imidlertid dyre, 6.000 kroner stykket.- Vi solgte vel 10–20 sykler mellom påske og sommer. Det gikk veldig tregt. Selv om en del var interessert, var nok prisen for høy. Her i Rogaland kjører man bil fra dør til dør, vet du. De første som kjøpte syklene var voksne folk som jobbet i Stavanger sentrum og tok toget fra Sandnes.Med ny elsykkelmodell på vei for neste sesong har han nå ifølge Finansavisen dumpet prisen til 3.000 kroner, hvilket har satt fart i salget.- Men det var nettopp en mann innom. Han jobber på Sola og skal kjøre frem til bomringen for deretter å ta sparkesykkel den siste biten til jobb slik at han slipper bom­penger, sier Larsen.Blir butikk neste årLarsen regner med å ha solgt ut ­resten av lageret raskt.De har ikke tjent så mye hittil, men neste år skal det ifølge Larsen bli en ok butikk.- Det som har skjedd internasjonalt er at elsparkesykler leies ut, hvorpå man bare kan sette sykkelen fra seg og at man kan abonnere via en app.- Er det aktuelt for dere?- Da måtte vi ha satset skikkelig, og det vet jeg ikke om vi skal gjøre. De som har gjort dette i USA prises til milliarder bare fordi de har en app. Jeg føler at vi ikke har de samme ressursene til å sette opp et slikt selskap. Jeg tror vi skal konsentrere oss om å selge elsparke­syklene, sier Larsen.Svend Egil Larsen ble i 2010 tiltalt for å ha oppdaget en svakhet i programmeringen av en aksje­robot slik at han kunne manipulere kursen aksjeroboten tilbød ved en rask rekke av transaksjoner. Han ble dømt i tingretten, men frikjent i lagmannsretten.PS! Larsens investerings­selskap Selaco gjorde det litt svakere på aksjer i fjor enn tidligere år. Om det skyldtes at han konsentrerte seg om spinnere og elsykler vites ikke, men selv hevder han at aksjeinvesteringene går bedre igjen i år.