Anbefaler tre investeringer

Denne måneden gjør Norne Securities en strategisk endring i sin månedlige utbytteportefølje.- Produktet har fungert svært godt i tre år. Vi har fått med oss oppgangen for både olje, bank og flere lite likvide aksjer som får andre dekket som for eksempel Aker og Ekornes. Sektoren vi ikke har lykkes med i dette oppsvinget er laks som gjort det langt bedre enn forventet, skriver Karl Johan Molnes i en rapport.Han innrømmer at det i år har blitt stadig vanskeligere å finne stabile utbytteaksjer til en attraktiv verdivurdering.Selskapene som Molnes har i utbytteporteføljen er Egenkapitalbevis i Sparebanker, Equinor og Ocean Yield.

  • Sparebank 1 BV: Attraktiv verdivurdering med åtte prosent utbytteestimat som utbetales neste år.
  • Equinor: Sterk kontantstrøm med utbytte som vil vokse fra 3,7 prosent per år. Kvartalsvis utbytte.
  • Ocean Yield: Kvartalsvis utbytte på 10,1 prosent årlig. 18. september 2018 utløper 10 års kontrakten på FPSOen Dhirubhai I. Reliance kan da velge å kjøpe den gjeldfrie FPSOen for 255 millioner dollar.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også