Apple med ny gigant-telefon

Publisert 12. sep. 2018 kl. 20.34
Oppdatert 12. sep. 2018 klokken 21.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord

Apple lanserer sine nye OLED-telefoner iPhone XS (uttales ten-s) og iPhone XS MAX og iPhone XR.Den nye iPhone XS MAX representerer et beist av en telefon. Med en 6,5 tommers skjerm kan telefonen minne om en liten iPad. Telefonen har 2688 x 1242 piksler og 458 ppi.- Mann, den XS MAXen er så såååååå stor, sier Jeremy C. Owens som dekker lanseringen for Marketwatch.XS MAX og iPhone XR kommer med henholdsvis 5,8 og 6,1 tommers skjerm.XS-modellene skal ha fått ytterligere oppgradert og raskere FaceID.- Den sikreste ansiktsgjenkjenningen i noen smartmobil, heter det under lanseringen.Batteritiden er utvidet med 30 minutter for XS og hele 90 minutter fo XS MAX.XS-modellene kommer med 12 megapiksels kamera dual-kamera, mens XR kommer med 12 megapiksels single-kamera.Prisene for telefonene vil starte på 999 og 1.099 dollar for henholdsvis XS og XS MAX. For iPhone XR starter prisen på 749 dollar.Intern lagringskapasitet er økt helt opp til 512 GB for XS-modellene.Selskapets smartklokke Apple Watch var også blant produktene som får en overhaling, den fjerde generasjonen har blant annet en rekke funksjoner rettet inn mot overvåking av brukerens helse. Klokken kan blant annet lage et elektrokardiogram (EKG), det vil si en registrering av hjertets elektriske aktivitet.Apple-aksjen handles for 221,21 dollar og er ned 1,18 prosent.