Arctic-analytiker: - Atea handles med rabatt

Hvis noen private kunder, som ekskluderte Atea rundt korrupsjonssaken kommer tilbake, vil det gi en positiv effekt på estimatet, mener Arctic-analytiker Henriette Trondsen.

Atea stiger i skrivende stund 0,79 prosent på Oslo Børs. Fredag endte aksjen opp 4,3 prosent, på meldingen om at to danske offentlige innkjøpsorganisasjoner aksepterte selskapets «self-cleaning»-program. Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities skrev i en oppdatering fredag at meglerhuset ser et attraktivt forhold mellom avkastning og risiko i aksjen. - Atea handles med rabatt sammenlignet med de nærmeste konkurrentene, og i og med at saken i Danmark nå er tilbakelagt, kan Atea delta i offentlige anbud igjen. Hvis noen private kunder, som ekskluderte Atea rundt korrupsjonssaken kommer tilbake, vil det gi en positiv effekt på estimatet, sier Trondsen til TDN Direkt. Videre peker Arctic-analytikeren på at Ateas konsernsjef Steinar Sønsteby i et intervju på European Channel Leadership-forumet i forrige uke sa at IT-infrastrukturmarkedet vokser mye raskere enn IDC-prognosen på tre prosent.I tillegg sa Sønsteby at PC-markedet opplever en solid vekst, noe Arctic er enig i som følge av sterke salgstall i markedsstatistikk og selskapsrapporter. Inn i porteføljenMandag morgen ble det klart at Arctic Fund Management tok Atea inn i sin ukeportefølje. Ifølge DN ble Norsk Hydro, BW Offshore og Lerøy Seafood tatt ut.Porteføljen:

    Sparebank 1 SR-BankEquinorEvryEntraGrieg SeafoodAtea
Tech-spesialHegnarTV sendte over én times tech-spesial fra Handelshøyskolen BI Nydalen torsdag forrige uke. Se hele sendingen her!Nå ligger intervjuet med Trondsen tilgjengelig i vår nye podcast - HegnarPodden, som du finner i iTunes eller din podcast-app.Eller du kan klikke deg inn her: HEGNARPODDEN!


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også