Gassrederiet BW LPG, verdens største eier og operatør av VLGCer - Very Large Gas Carriers - har falt mer enn 15 prosent på Oslo Børs hittil i år, og fallet tiltok denne uken i forbindelse med at rederiet la frem tall for andre kvartal.Rederiet rapporterte nettoinntekter på 63,6 millioner dollar i kvartal, mot 93,4 millioner dollar i samme periode i fjor.Inntektene var imidlertid høyere enn det Arctic Securities hadde sett for seg på bakgrunn av høyere realiserte rater.
Selv om høyere kostnader enn ventet tynget bunnlinjen, opprettholdes kjøpsanbefalingen på selskapet med et kursmål på 44 kroner.Konserndirektør Niels Rigault i BW LPG kjøpte fredag 30.000 aksjer i selskapet til 34,33 kroner pr. aksje, ifølge en melding lørdag.
Meglerhuset ser dermed en potensiell oppside på 34 prosent fra fredagens sluttkurs på 32,77 kroner.InnsidekjøpInnsiderne synes også åpenbart - i likhet med Arctic-analytikerne - at aksjen er billig.Han bladde dermed velvillig opp en drøy millioner kroner for aksjene som økte hans totale beholdning til 96.000 BW LPG-aksjer.Analytikerne Lars Bastian Østereng og Jo Ringheim i Arctic ramser i en oppdatering opp flere faktorer som peker mot mer positive langsiktige utsikter for gassrederiet.De nevner fortsatt vekst i amerikansk LPG-eksport, lettelser i OPECs produksjonskutt, samt sterk vekst i den asiatiske etterspørselen. - På 33,6 kroner pr. aksje, impliserer den nåværende verdsettelsen en VLGC resale-pris på rundt 60 millioner dollar, tett på "all-time-low replacement"-priser, noe som burde gi et bra inngangspunkt på markedesbunnen, skriver de i oppdateringen.