Koji Sasahara

Børsene stiger i Asia

Følger opp Wall Street-rekorder.

Pilene peker oppover på Asia-børsene fredag.I Tokyo er Nikkei opp én prosent til 23.900,98, mens den bredere Topix-indeksen også trekker opp én prosent til 1.804,61, til sine høyeste nivåer på fire måneder.Tall fra japanske myndigheter viser fredag at kjerneinflasjonen steg 0,9 prosent i august - som ventet ifølge vår makrokalender .Dette er fortsatt godt under sentralbankens inflasjonsmål på 2,0 prosent.Samtidig kom innkjøpssjefsindeksen (PMI) for Japans industri inn på 52,9 i september, opp fra 52,5 i måneden før, men under konsensus på 53,1.Håp i handelI Kina stiger large cap-indeksen CSI 300 1,3 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen legger på seg rundt prosenten.Kinas handelsmyndigheter uttrykker ifølge CNBC håp om at USA vil ta grep for å «korrigere sin atferd», etter at begge land har ilagt nye tollsatser på hverandre produkter denne uken.Hang Seng i Hongkong er opp 0,9 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea trekker opp 0,4 prosent.«Down under» klatrer Sydney-børsen 0,2 prosent, og finansaksjer bidrar til å trekke markedet oppover.Utviklingen skjer i kjølvannet av at Dow Jones dagen før satte sin første sluttrekord siden januar 2018 , mens S&P 500 også steg 0,8 prosent til all-time high.Asia-oversikten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også