Børsrakett klatrer etter oppgradering

Aksje klatrer etter produksjonsoppdatering.

Oslo Børs holder seg fortsatt i negativt terreng ved lunsjtider mandag.Klokken 12:00 står hovedindeksen i 906,30, ned 0,06 prosentDet er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.011 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen stiger 0,68 prosent til 78,62 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,75 prosent til 69,59 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,75 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.- Markedsforventningene om knapphet har kjølt seg ned etter at data fra forrige uke viste økninger i tilbudet, mens investorer har kuttet sine framtidsutsikter oljeetterspørsel, sier sjef for råvareanalyse i Guotai Junan Futures, Wang Xiao, til Reuters, ifølge nyhetsbyrået.Baker Hughes ukentlige riggtelling for Nord-Amerika viste fredag flere enheter i drift .Equinor stiger 0,14 prosent til 217,00 kroner.BWO og Panoro Energy BW Offshore melder mandag morgen at de nå har startet produksjon på BW Adolo .FPSOen er innstallert på Tortue-feltet, ett av fem velprøvde funn i Dussafu-lisensen. BW Adolo er en konvertert VLCC, med en produksjonskapasitet på 40.000 fat olje per dag. BW Offshore klatrer 2,20 prosent til 60,50 kroner på Oslo Børs, mens partner Panoro Energy er opp 3,38 prosent til 21,40 kroner.Arctic Securities oppgraderer sin anbefaling på Panoro Energy-aksjen fra hold til kjøp , melder TDN Direkt.Samtidig oppjusteres kursmålet fra 20 til 25 kroner.Meglerhuset fremhever ifølge nyhetsbyrået det mulige potensialet til Dussafu-feltet basert på boreresultater og seismikk-dekning, og det argumenteres for at det finnes en oppside i forhold til der aksjen handles i dag.Stiger videreMerkur Market-noterte Lifecare ble fredagens store vinner . Mandag føk aksjen i åpningen opp ytterligere 44,71 prosent til 0,7677 kroner.Pilene har utover formiddagen snudd, og aksjen er nå ned 1,89 prosent til 2,65 kroner. Selskapet signerte før helgen en serviceavtale med tyske cantiMED UG. Det Bergenbaserte teknologiselskapet forsker og utvikler en miniatyrisert sensor for kontinuerlig glukoseovervåkning mot et globalt marked. Forretningsideen er å gi personer rammet av diabetes en bedre løsning.Hamstrer aksjerStyremedlem i Atlantic Sapphire, Alexander Reus, har i løpet av perioden 12.-14. september kjøpt 400.000 aksjer i selskapet til en snittkurs på 48,8819 kroner.Etter transaksjonen eier Reus totalt 1.098.840 Atlantic Sapphire-aksjer, tilsvarende 1,75 prosent av det Merkur Market-noterte selskapet.Aksjen stiger 3,92 prosent til 53,00 kroner. Toppsjef handlerAdm. direktør i Induct, Alf Martin Johansen, har mandag gjennom sitt heleide selskap NPP Capital AS kjøpt 14.144 aksjer i selskapet , opplyses det i en melding.Aksjene ble kjøpt til en snittkurs på 6,6354 kroner.Induct-aksjen klatrer 3,62 prosent til 7,15 kroner.TTS GroupTTS Group har signert en kontrakt med Navayuga Engineering Company, ifølge en melding mandag.Avtalen er for design og leveranse av en 14.000 tonn Syncrolift i India. Aksjen hopper 4,13 prosent til 6,56 kroner. TungvekterneDet er blandet stemning blant de mest omsatte aksjene mandag. Norsk Hydro og Yara faller 0,82 og 0,70 prosent, mens Marine Harvest svekker seg 0,94 prosent.DNB er opp 0,65 prosent, mens Aker BP og Telenor er opp henholdsvis 0,13 og 0,31 prosent.