Børsras etter Siem-kansellering

Fra vondt til verre for det kroatiske verftet Uljanik.

Eivind Yggeseth

Kristian Siem-kontrollerte Siem Shipping har kansellert byggekontrakter for totalt fire bilskip fra verftet Uljanik i Pula i Kroatia, ifølge en melding fra verftet.Ordren som nå er kansellert, hadde en total verdi på 184 millioner euro, tilsvarende i underkant av 1,8 milliarder kroner.Kanselleringen skyldes at verftet ikke har klart å levere i henhold til avtalen.Som følge av den tapte ordren har verftets bankkonto blitt frosset, en nyhet som sendte verftets aksjekurs ned over 50 prosent i løpet av tirsdagen.Vondt er dermed i ferd med å bli til verre for verftet som i forrige uke opplevde at arbeiderne gikk ut i streik på grunn av manglende betaling.Varaordføreren i Pula, Robert Cvek, mener regjeringen bidrar til å ødelegge verftsindustrien i landet.- Regjeringen har åpenbart ikke en klar strategi. De bidrar til å hindre, ja kanskje til og med bevisst jobber med å ødelegge for Uljanik og generell skipsbygging i Kroatia, noe som dermed fører til at arbeidsplasser forsvinner, sa han på en pressekonferanse tirsdag, ifølge den lokale nyhetstjenesten N1.