Børsvinneren klatrer videre

Oslo Børs åpner flatt onsdag.Etter syv minutters handel står hovedindeksen i 915,85, opp 0,01 prosent. Det skjer etter at de asiatiske børsene endte kraftig opp i natt, og grønne børser i USA tirsdag. - Oppgangen på verdens børser må sies å være sterk, gitt at Trump nylig innførte ytterligere tollskjerpelser ovenfor Kina. Med andre ord kan det tenkes at den jevne investor tror det nærmer seg slutten på handelskrigen mellom USA og Kina, skriver Roger Berntsen i sin morgenkommentar. - At markedene ikke reagerte mer på nyhetene om opptrappingen skyldes både at annonseringen i går knapt var nyheter, ettersom dette har vært ventet i lang tid, og at tollsatsene, både fra amerikanske og kinesisk side, var mindre enn fryktet, skriver DNB Markets.Dagens gjest i HegnarTV er Torbjørn Bull-Jenssen i Arcane Crypto OljeprisenOljeprisen er stabil onsdag morgen på tross av overraskende tall fra amerikanske API, som viste at råoljelagrene steg med 1,25 millioner fat forrige uke.Det var på forhånd ventet en nedgang på 2,74 millioner fat.Brent-oljen er opp 0,19 prosent til 79,18 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen stiger 0,17 prosent til 69,97 dollar fatet. Ifølge Reuters motvirkes lagerbyggingens effekt på oljeprisen av vedvarende bekymringer for at verdens oljeproduksjon ikke vil kunne håndtere bortfallet av iransk olje når USAs sanksjoner trer i kraft i november, skriver TDN Direkt.Søndag møtes Opec-landene i Algerie for å diskutere hvordan organisasjonen kan allokere tilbudsøkninger innen det etablerte rammeverket for å imøtekomme bortfallet av iransk olje.Tirsdag ble det rapportert at Saudi-Arabia er "tilfreds" med en Brent-pris over 80 dollar fatet på kort sikt.Ifølge Reuters tolker flere aktører i markedet kommentarene som at Opecs største oljeprodusent ikke vil eller er i stand til å øke produksjonen nok på egenhånd til å påvirke oljeprisen, skriver nyhetsbyrået. Equinor stiger 0,51 prosent til 217,30 kroner. Ocean YieldReliance Industries har ikke utnyttet muligheten til å kjøpe Dhirubhai-1. Det skriver selskapet i en oppdatering onsdag. Som et resultat vil selskapet vurdere å registrere en nedskrivning knyttet til FPSO i 3. kvartal 2018 på 0-50 millioner dollar, opp mot rundt 408 millioner kroner. Ocean Yield opplyser samtidig at AFP blitt tildelt en frontend Engineering Design («FEED»)-studie for potensiell bruk av FPSO.  Aksjen er ned 0,76 prosent til 63,50 kroner. ProsafeProsafe har inngått en kontrakt med en stor olje- og gassoperatør for «Safe Caledonia» for arbeid på den britiske delen av Nordsjøen, på 98 millioner kroner. Kontrakten er fra midten av april 2019 og varer i fire måneder, med to måneder opsjon.Aksjen stiger 2,48 prosent til 28,95 kroner. SchibstedTirsdagens store nyhet var offentliggjøringen av at Kristin Skogen Lund slutter som adm. direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) for å bli ny konsernsjef i Schibsted Group.I tillegg ble det opplyst om at Schibsted vil splittes i to, med en internasjonal del og en som vil dekke virksomhetene i Norge, Sverige og Finland.A-aksjen steg tirsdag med 9,10 prosent til 324,80 kroner, men B-aksjen la på seg 13,25 prosent og endte dagen på 303,50 kroner.A-aksjen stiger onsdag videre 1,20 prosent til 328,70 kroner, mens B-aksjen legger på seg 0,66 prosent til 305,50 kroner. Pareto Securities høyner kursmålet på Schibsted a-aksjen til 375 kroner pr aksje fra tidligere 325 etter nyheten om at selskapet vil skille ut den internasjonale online rubrikkvirksomheten i et eget selskap, skriver meglerhuset i en oppdatering tirsdag. Kjøpsanbefalingen gjentas.KongsbergAerospace Industrial Maintenance (AIM) Norway, heleid av staten gjennom Forsvaret, skal selges til Kongsberg Gruppen , melder Teknisk Ukeblad.Ingen av partene i avtalen ønsker å kommenterer opplysningene.AIM Norway eies i dag av Forsvarsdepartementet og ble opprettet da Forsvarets hovedverksted på Kjeller ble skilt ut i 2011. Bedriftens hovedkunde er Forsvaret.Aksjen er ned 0,12 prosent til 161,60 kroner. NelNel opplyser at selskapet har mottatt tegning for rundt 69,7 millioner aksjer i sin reparasjonsemisjonen, der selskapet vil tilby opptil 15 millioner aksjer.Tegningskursen var som tidligere opplyst 3,12 kroner pr aksje.Aksjen faller 0,56 prosent til 3,57 kroner. TungvekterneBlant de mest omsatte aksjene er det blandet i åpningen. DNB er ned 0,65 prosent, etter at DNB Markets nedgraderer aksjen til selg i en ny oppdatering.Yara og Norsk Hydro stiger 0,66 og 0,89 prosent. Telenor og Orkla svekker seg 0,57 og 1,65 prosent, mens Marine Harvest faller 0,24 prosent.