Buffetts regel: - Vær redd når andre er grådige

FILE - In this Aug. 1, 2016, file photo, Berkshire Hathaway Chairman and CEO Warren Buffett applauds at a rally for Democratic presidential candidate Hillary Clinton in Omaha, Neb. Buffett's company nearly quadrupled its investment in Apple to over 57 million shares during the last three months of last year. (AP Photo/Andrew Harnik, File) Andrew Harnik

Buffet brukte en enkel regel da han kjøpte aksjer under finanskrisen i 2008. Investorlegnden mener fortsatt investorer kan bruk den ti år etterpå.

Ti år har gått siden den amerikanske storbanken Lehman Brothers gikk konkurs - og finanskrisen traff verdensmarkedene med full styrke.To uker senere falt verdien på det amerikanske aksjemarkedet 1,2 billioner, da Dow-indeksen 29. september raste 778 poeng, nesten syv prosent.Omtrent samtidig gikk Warren Buffett ut og proklamerte han kjøpte amerikanske aksjer. Berkshire Hathaway gjorde også store investeringer i løpet av krisen for å støtte General Electric and Goldman Sachs.Ifølge CNBC fulgte investorlegenden en enkel regel, som han fortsatt mener har verdi ti år senere.- En enkel regel dikterer at jeg kjøper: vær redd når andre er grådige, og vær grådige når andre er redd, sier Buffett ifølge CNBC. Han mente at den langsiktige verdien av nyskapende amerikansk virksomhet ville fortsette å vokse, til tross for kortsiktige smerter i løpet av den pågående krisen.- Selv om markedene generelt er rasjonelle, gjør de noen ganger galne ting. Å gripe mulighetene som tilbys krever ikke stor intelligens, en grad i økonomi eller en kjennskap til Wall Street-sjargong som alfa og beta, skrev han i 2018 i sitt aksjonærbrev.Buffet advarer investorer til å la seg skremme av dårlige nyheter.- Kort sagt, dårlige nyheter er en investors beste venn. Det lar deg kjøpe et stykke av USAs fremtid til en «marked-down»-pris, forklarer Buffett, ifølge CNBC.Strategien var imidlertid ikke perfekt, innrømmer Buffett, ettersom markedet fortsatt å forverre seg i 2009. - Det var riktig i et langsiktig perspektiv, men var «way off» for fire-fem måneder minst, sa han i et intervju med CNBC.