Danske Bank ser mer oppside

Eivind Yggeseth

Strateg trekker også frem et potensielt uromoment.

Børsene er på rekordnivåer både her og der, men sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management mener ifølge TDN Direkt at amerikansk økonomi kan utgjøre et potensielt uromoment de neste månedene.Han viser til et veldig presset arbeidsmarked, stigende lønnsvekst og inflasjon nær Federal Reserves mål.Kombinert med en handelskrig og potensielt ytterligere innenlandsk inflasjon, kan dette ifølge Lie bety at Fed strammer hardere til.- Vi tror fortsatt at resesjonsfaren er lav, og venter en robust utvikling i verdensøkonomien neste år. Dersom selskapsinntjeningen forblir solid, vil dette «beskytte» aksjemarkedet fra politisk støy, sier han til nyhetsbyrået.- Samtidig er vi i en periode der sentralbankene ønsker å normalisere pengepolitikken, med rentehevinger verden over, og dette vil gjøre sikre renteplasseringer til en sterkere konkurrent. Det er fortsatt mer å gå på i aksjemarkedet, men nedsiderisikoen har også økt, fortsetter Lie overfor TDN Direkt.