Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,1] prosent.«Det er få impulser å spore fra verdens finansmarkeder i dag, da det var flat utvikling både i USA i går kveld og Asia i natt», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Når det er sagt, makroforholdene i fremvoksende økonomier, deriblant Kina, fortsetter å vise svakheter i kjølvannet av USAs pågående `handelskrig´ mot alt og alle. `Handelskrigen´ så langt har gitt en betydelig sterkere dollar, noe som er en byrde for alle med mye utestående gjeld i dollar. Tilsynelatende kan dette være en fordel for Trump i forhandlinger, men skulle denne situasjonen vedvare vil verdensøkonomien, og dermed også USA, lide betydelig. Oljeprisen er i skrivende stund ned 0,3 dollar fra fredagens nivåer», avslutter Berntsen.Oslo BørsOslo Børs åpnet og stengte mandagen i grønt terreng, der en aksje falt kraftig etter kursfest og meglerhus jekket opp i laks.Hovedindeksen endte på 908,59 poeng, opp 0,21 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.339 millioner kroner. Selv om det ikke ble ny all-time high mener sjefstrateg Lei-Rune Rein i Nordea at dagens forhold tilsier at det trolig blir flere børsrekorder fremover.- Den økonomiske veksten er på et høyt nivå. Selskapenes inntjening er sterk og rentenivået globalt er lavt. Globale aksjer utviklet seg også bra i forrige uke, med en oppgang på +0,6 prosent i lokal valuta og +1,1 prosent i norske kroner, skriver Rein.
Hele børskommentaren her USAs oljeproduksjon økte til 10,647 millioner fat Hele Asia-kommentaren her
 • Storbritannia: Detaljhandel, august
 • Sverige: Boligpriser, august, kl. 06.00
 • Australia: Rentebeslutning, kl. 06.30
 • EMU: PPI, juli, kl. 11.00
 • USA: Industri-PMI endelig, juli, kl. 15.45
 • USA: Byggeinvesteringer, juli, kl. 16.00
 • USA: ISM industri-PMI, august, kl. 16.00
 • SSB analyse: Dieselbilens vekst og fall, kl. 08.00
 • SSB: Utenrikshandel med tjenester, 2. kvartal 2018, kl. 08.00
 • SSB: Elektrisitet, juli 2018, kl. 08.00
 • USA: API, ukentlige oljelagertall, kl. 22.30
Dagens gjest i Hegnar-TV er Inge Moy fra Westshore Shipbrokers!
OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 0,10 prosent til 78,07 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,07 prosent til 70,04 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,53 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.EIAs seneste månedsrapport viste at  per dag i juni, opp fra 10,443 millioner fat per dag i mai.Fallet kommer samtidig som en Reuters-undersøkelse viste at Opecs oljeproduksjon steg med 220.000 fat per dag mellom juli og august, til 32,79 millioner fat per dag.Ellers rettes fortsatt oppmerksomheten mot Irans oljeproduksjon og effekten av de amerikanske sanksjonene som innføres i november.USAMandag var børsene stengt i USA på grunn av Labor Day. AsiaI Japan faller Nikkei 225-indeksen 0,18 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,08 prosent.Shanghai Composite går tilbake 0,06 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en nedgang på 0,44 prosent.Koreanske Kospi er opp 0,09 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,01 prosent.Straits Times i Singapore svekkes 0,10 prosent.Dette skjer i dagMakro Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)