Disse riggene vil Odfjell Drilling se på fremover

- Det vil ta tid før det kommer mange nybygg, sier Simen Lieungh. 

Prisen på borerigger med høye spesifikasjoner ("high spec") har 10 til 15 prosent lavere pris nå enn for fem år siden, ifølge konsernsjef Simen Lieungh i Odfjell Drilling.- Den vil ha lavere pris nå enn for fem år siden, men det er ikke veldig mye forskjell. For å unngå å sitere pris, er det mulig du har 10 til 15 prosent billigere nybygg nå enn for fem år siden, sier han til TDN Direkt i etterkant av selskapets presentasjon på Paretos Oil & Offshore-konferanse onsdag ettermiddag.Han mener det vil ta tid før det kommer mange nybygg på markedet, men poengterer at det vil komme flere og flere i framtiden.- Det er snakk om mye nybygg nå, men det er et stykke fram. Verftene har veldig lyst, men de har hatt en veldig tøff periode. Det er ikke slik at vi er rett tilbake med betalingsbetingelser som er veldig attraktive enda, sier han til nyhetsbyrået.På spørsmål om hvilke type rigger Odfjell Drilling vil se på i tiden framover, sier Lieungh at han både vil se på "high spec" rigger, men også rigger med noe lavere spesifikasjoner.- Vi vil se på moderne rigger. Vi er ikke avhengige av å ha bare "high spec", avslutter konsernsjefen.