DNB Markets-analytiker råder til varsomhet

DNB Markets råder til varsomhet i oppdrettsektoren og tror forventningene i markedet er for høye.

DNB Markets oppjusterer ifølge analytiker Alexander Aukner blant annet estimatet for globalt slaktevolum i 2018 til 6,5 prosent fra 4,5 prosent, og venter snittpriser rundt midten av 50-tallet i 4. kvartal, melder TDN Finans.- Vi tror det vil bli vanskelig å nå markedsestimatene og ikke minst slå de, noe som begrenser katalysatorene for aksjekursene og videre kursoppgang, hevder Aukner i en markedsoppdatering torsdag, og viser til en sektorrapport datert onsdag.Opportunistisk vekstAnalytikeren tror ifølge nyhetsbyrået veksten fra både Norge og Chile vil være høyere enn markedet legger til grunn inneværende år, og estimerer en vekst på mer enn fem prosent til sammen og 15 prosent i Chile alene, selv om det påpekes at mye av den veksten allerede er tilbakelagt.Bakgrunnen for høyere forventninger til Chile-volumer skyldes blant annet bedre biologisk situasjon, oppjustering av guiding fra Salmones Camanchaca og cirka ti prosent høyere biomasse i sjøen i slutten av juli mot samme tid i fjor. Det kan føre til «opportunistisk vekst», ifølge Aukner.- Prisen er for høyNår det kommer til prisen venter DNB Markets ifølge TDN Direkt nå en snittpris på 53 kroner kiloen i 3. kvartal mot tidligere 55 kroner, og en pris på 56 kroner per kilo i 4. kvartal mot tidligere 59 kroner.- Vi tror den estimerte prisen for 4. kvartal er for høy, rundt midten av 60-tallet, mens vi tror rundt midten av 50-tallet er mer realistisk, sier Aukner, noe som medfører at estimatene for resultat per aksje for selskapene i 2018 nedjusteres med rundt fem prosent.Prisestimatet på 59 kroner per kilo for 2019-2020 forblir intakt.For øvrig sier Aukner ifølge nyhetsbyrået at høyere beskatning for sjømatindustrien er uunngåelig og vil før eller siden innføres.Det gjøres ingen endringer i anbefalinger i rapporten, men kursmålet på Bakkafrost-aksjen oppjusteres til 448 kroner, fra 430 kroner.