Equinor-sjef frykter oljeprisbyks

– En jevn oljepris er viktig for olje som en råvare, sier Equinor-sjef Eldar Sætre.

Oljeprisen har vært volatil gjennom sommeren. Tirsdag denne uken lå prisen for et fat Brent-olje nesten på 80 dollar fatet.DN skriver at prisen nå har steget over 50 prosent på ett år, og det bekymrer Equinor-sjef Eldar Sætre når avisen snakker med ham etter et arrangement under oljemessen i Stavanger.- Det som kan bli situasjonen er at tilbudssiden kan få problemer med å holde tritt med etterspørselssiden, som fortsatt er veldig sterk. Vi ser i år at vi fort kan komme opp i 1,7 millioner, 1,8 millioner fat dagen i etterspørselsvekst. Lagrene er og bygget ned. Etter hvert kan det bli et press på prisene, sier han til DN.På spørsmål om han da snakker om en pris på over 100 dollar fatet, svarer han: - Det er helt håpløst å gi noe tall på. Jeg sier at det er usikkerhet og at vi kan få press på oljeprisen. Når det kommer til å skje og hvor langvarig det blir kan jeg ikke si.– En jevn oljepris er viktig for olje som en råvare, sier Sætre, som ønsker seg mest mulig stabilitet både i oljeprisen og aktivitetsnivået.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også