Ett aksjetips fra DNB Markets

Analytikerne har før eventuelle justeringer på grunnlag av dagens arrangement en holdanbefaling.

«Tomra ser i forbindelsen med dagens kapitalmarkedsdag ut til å presentere ambisiøse målsettinger for vekst og marginer i perioden frem til 2023», heter det i en oppdatering fra DNB Markets.Målet er at omsetningsveksten skal ligge på over 10 prosent per år og at EBITA-marginen skal ligge på minst 18 prosent i samme periode.Les også: Tomra vil bli utbyttemaskin «Våre estimater i forkant av arrangementet tilsier en sammenlignbar vekst på fem prosent frem til 2022 og en margin på 16 prosent. Utbyttepolitikken ser ut til å holdes uendret. Ledelsen venter at markedsveksten innen Sorting vil ligge på seks- åtte prosent per år. Dette impliserer at selskapet vil måtte vokse også basert på nye løsninger og økende markedsandeler dersom målsettingene skal nås», skriver analytikerne.Meglerhuset har før eventuelle justeringer på grunnlag av dagens arrangement en holdanbefaling på Tomra, med et kursmål på 180 kroner per aksje.Presentasjonen her.