Flere har advart – stuper videre til ny bunnotering

XXL faller i dag til en ny bunnotering på Oslo Børs. I skrivende stund omsettes aksjen for 41,55 kroner, ned 3,48 prosent. Dagens laveste notering har vært på 41 kroner.Det betyr at aksjen har falt 6,21 prosent den siste uken mens den er ned 13,98 prosent den siste måneden. Det skjer samtidig som Oslo Børs klatrer til nye toppnivåer.Feil vei å gåI et intervju med Hegnar.no 4. september uttrykte Nordnets investeringsøkonom Mads Johannesen stor skepsis til prisingen av både XXL og Europris.- Selskapene åpner nye butikker i en verden der netthandel utgjør en stadig større andel av bransjens omsetning. Det er helt feil vei å gå, sa han til Hegnar.no.XXL har tilsynelatende planer om å åpne 7-9 butikker i år.- I en bransje med et så stort marginpress som retail, vil det ikke hjelpe med åpning av nye butikker og påfølgende dyr leie av lokaler og varelagerkostnader, understreket Johannesen.Økende pessimisme20. september var det Investtech sin tur til å rykke ut med en advarsel.- Investorene har over tid godtatt stadig lavere priser for å komme seg ut av XXL og aksjen ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende pessimisme blant investorene, slo Investtech fast.Analytikeren utelukket ikke at den sterke nedgangen åpnet for reaksjoner opp, men på sikt indikeres videre kursnedgang for XXL.Ifølge Investtech er det lite støtte under dagens nivå, noe som øker risikoen.