Eivind Yggeseth

Forvalter advarer mot amerikanske aksjer

Storebrands porteføljeforvalter Hans Thrane Nielsen advarer mot kjøp av amerikanske aksjer.

De amerikanske børsene traff bunnen i begynnelsen av 2009. Siden har det stort sett gått oppover, noe som får Storebrands porteføljeforvalter Hans Thrane Nielsen til å bli forsiktig med å anbefale amerikanske aksjer, skriver DN.– Det er klart det er lenge. Ti års oppgangskonjunktur i USA er sjelden vare. Vi har bak oss tidenes skattekutt, det er fortsatt mye gjeld og det er en ledighet som er rekordlav. Jeg ville vært forsiktig med min private allokering til amerikanske aksjer nå hvis jeg hadde en horisont på fem eller ti år, sier Nielsen.Han vil bli svært overrasket dersom realavkastningen på amerikanske aksjer blir høy de nærmeste årene.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også