Fredriksen-aksje skjøt fart - børsrakett suste videre

Nyheter løftet flere aksjer, mens Oslo Børs satt all-time high nok en gang.

Hovedindeksen steg til ny rekord ved børsslutt fredag. Opp 0,65 prosent til 923,94.Indeksen har i løpet av dagen vært oppe i 924,80, som er intradag all-time high.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 7.475 millioner kroner. Oljen holder kokenOljeprisene holder seg oppe fredag morgen.Brent-oljen stiger 1,23 prosent til 79,66 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen er opp 1,76 prosent til 71,56 dollar fatet. Investorene bekymrer seg stadig for effekten av USAs Iran-sanksjoner, men motvekten er president Donald Trumps uttalelser på Twitter om at OPEC må senke prisene.- De ville ikke ha vært veldig trygge lenge uten oss, og likevel fortsetter de å dytte prisene høyere og høyere, skrev han ifølge Reuters.OPEC og allierte møtes søndag i Algerie for å diskutere hvordan bortfallet av Iran-produksjon skal kompenseres.Equinor steg 0,70 prosent til 216,70 kroner.Tomra viser veiTomra avholder kapitalmarkedsdag fredag, og annonserer høye mål .Ifølge denne sikter selskapet mot over ti prosent inntektsvekst for perioden 2018-2023.Tomra Systems ser en markedsvekst på 6-8 prosent innen matsortering de neste årene og har som må å vokse litt mer enn markedet- Det innebærer at vi ønsker å ta markedsandeler, sier sier sjef for Collection Solutions Volker Rehrmann i Tomra.DNB Markets er ikke overbevist, og holder på sin hold-anbefaling .Aksjen styrket seg 5,81 prosent til 193,20 kroner.Blant de mest omsatte aksjene falt Yara 0,10 prosent.Telenor steg 1,76 prosent, mens DNB og Norsk Hydro var opp 0,88 og 0,83 prosent. Disse aksjene stiger til ny all-time high Rally på Asia-dealIdex suser til topps på vinnerlisten etter at selskapet har inngått partnerskap med Hengbao om introduksjon av kontaktbaserte biometriske smartkort i Asia.Samtidig blir det opplyst planene også består i å teste kort med dobbelt grensesnitt. Aksjen steg 7,38 prosent til 6,11 kroner, og er dermed opp over 35 prosent den siste uken.Merkur Market-noterte WR Entertainment steg meste av samtlige, opp 9,24 prosent til 26 øre. Rec steg også kraftig, opp 6,87 prosent til 71 øre. Aqualis steg 7,34 prosent.I toppen av taperlisten finner vi PCI Biotech Holding, ned 17,87 prosent til 3,70 prosent. SeadrillKepler Cheuvreux gjenopptar nå dekningen på Seadrill-aksjen, melder TDN Direkt.Kursmål er satt til 230 kroner per aksje.- Vi forventer at Seadrills aksjekurs skal stige da både investortillit og aksjens likviditet forbedres, skriver meglerhuset.Aksjen er opp 5,56 prosent til 199,50 kroner. Den siste måneden har Seadrill klatret drøye 32 prosent på Oslo Børs. Rec SiliconRec Silicon ble også en av vinnerne fredag, en aksje som har vært en short-favoritt blant handlere den seneste tiden, skriver TDN Direkt. Analytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreux sier det er noen små positive tendenser i markedet knyttet til kinesisk politikk på solinstallasjonsfronten, men fremhever at slik aksjen er priset nå, og med stor short-interesse, vil det være stor volatilitet i kursen uavhengig av nyheter.- Jeg tror heller det er en konsekvens av at aksjen er kjørt langt ned og at den har høy short-interesse, og det skal da lite til for å få kurssvingninger, sier han ifølge nyhetsbyrået. Rec-aksjen steg 6,87 prosent til 70 øre. LaksefallForventninger om høyere slaktevolum på grunn av MTB-slakting og lakselus, fører til et avventende marked og et lite prisfall den kommende uken. Ifølge Infrafish er aktørene samstemte om at det blir en liten prisnedgang i lakseprisen neste uke. På Oslo Børs falt Marine Harvest og SalMar 1,39 og 2,60 prosent, til 184,20 kroner og 404,00 kroner. Lerøy-aksjen endte ned 1,40 prosent. Bakkafrost og Austevoll Seafood falt 0,79 og 0,89 prosent.