2,58 millioner passasjerer fløy med SAS i august, 5,1 prosent flere enn i samme periode i fjor, skriver selskapet i en børsmelding.Den regulære passasjertrafikken (RPK) steg 6,4 prosent, mens kapasiteten (ASK) steg 5,4 prosent.Kabinfaktoren steg dermed 0,7 prosentpoeng til 78,8 prosent sammenlignet med august i fjor.
Inklusive chartertrafikken fraktet SAS 2,77 millioner passasjerer i august, og oppnådde en kabinfaktor på 79,8 prosent.Norwegian estimerte torsdag en yield (gjennomsnittlig inntekt per inntektsgivende setekilometer) på 45 norske øre i august, mens enhetsinntekten (RASK) ble estimert til 40 norske øre. Les mer her
Den foreløpige valutajusterte yielden (inntektene per flydde setekilometer) falt 1,0 prosent til 0,90 svenske kroner, mens inntekt per tilgjengelige setekilometer (PASK) var uendret på 0,71 kroner (også denne valutajustert).SAS oppnådde en punktlighet på 71,9 prosent i august.I regnskapsåret 2018/19 planlegger SAS å øke kapasiteten (ASK) med 1-3 prosent, drevet av ytterligere seter på den nye Airbus A320neo-maskinen.SAS stiger 0,3 prosent til 20,76 kroner på Oslo Børs formiddag.