Ga kona bolig i gave - tatt i arrest

Eldre småsparere krever 80 millioner kroner av rådgivningsselskap. Nå har namsmannen tatt arrest i bankkontoer, biler, hus og eiendeler.

I løpet av 2016 og 2017 klarte «meglerne» i Omicron å snakke til seg 240 millioner kroner fra eldre småsparere. Men investorene ble ikke fortalt at bygårdene allerede var kjøpt og solgt i flere runder før de havnet i salgsmøtene hos Omicron, skriver DN.I en kjennelse fra Oslo byfogdembete har retten ifølge avisen besluttet at det skal tas arrest i verdier for til sammen 76 millioner kroner hos Omicron-grunnlegger Bernt D. Ellingsen og investoren Eirik Olesen.To Jaguarer, en Chevrolet Corvette og en rib ble frosset hos Ellingsen. Ellingsen overførte en enebolig på 400 kvadratmeter som gave til kona i januar i år. Den er nå tatt i arrest. Hos Olesen ble det tatt arrest i en leilighet verdsatt til 18 millioner, en hytte til ni millioner og en Porsche, ifølge avisen.Retten finner det sannsynliggjort at investorene har betalt «betydelig overpris», rundt 80 millioner kroner, for bygårdene Omicron-selgerne presenterte for dem, ifølge kjennelsen.Både Ellingsen og Olesen bestrider kravet om arrest.


Les også