Grønt over hele linja på Wall Street

Etter en over gjennomsnittlig aktiv dag med handel endte USA-børsene opp, med Nasdaq i tet.

Etter en over gjennomsnittlig aktiv dag med handel endte USA-børsene opp, med Nasdaq i tet. Dow Jones endte rundt 26.146,2 poeng, opp 0,57 prosent, samtidig som Nasdaq-indeksen la på seg 0,75 prosent til 8.013,71 poeng. S&P 500 endte dagen opp 0,4 prosent til 2.900,29 poeng. I 2018 er indeksene henholdsvis opp 5,74, 16,06 og 8,5 prosent. Blant de mest populære aksjene finner en Apple, Citigroup, GE, Google og Microsoft. Blant disse var det bare Citigroup som endte dagen i rødt, ned 0,55 prosent til 70,12 dollar. Investor er «very, very long» i Micron – aksjen hopperAppaloosa Managements David Tepper har stor tro på tech-yndlingen Micron Technology, og sa i et intervju med CNBC torsdag at han er «very, very long» i selskapets aksje. Uttalelsen forårsaket umiddelbar oppgang for Micron-aksjen, som endte dagen opp 4,5 prosent til 43,62 dollar. Aksjen tok dermed igjen mye av gårsdagens nedgang, som kom etter at Goldman Sachs nedgraderte sin anbefaling på selskapet til hold.Goldman kutter AppleGoldman Sachs reduserte i dag sine inntjeningsestimater for Apple, grunnet selskapets nyeste lanseringer av iPhone. Goldman senket sitt 2019-estimat for resultat per aksje til 13,77 dollar fra 14,53 dollar, og gjentok sin nøytralvurdering av aksjen. - Apple sine nyeste lanseringer kom som ventet, men den nye LCD XR modellen var priset lavere enn det vi hadde trodd var mulig. Dette gjør iPhone 8 foreldet og gjør at vi må senke vår ASP og inntjeningsestimater, sa analytiker Rod Hall i et notat til sine klienter onsdag.Apple-aksjen endte opp hele 2,42 prosent til 226,41 dollar. Salget skuffet og aksjen stuperEttersom konkurransen blant dagligvarekjedene i USA har blitt mer intens, har amerikanske Kroger tatt store steg for å tilpasse bedriftsmodellen sin. De stegene har vist seg å gi selskapet nakkesleng. Kort tid etter åpning på Wall Street stupte Kroger-aksjen over ni prosent, ettersom selskapets salgsrapport for kvartalet skuffet både investorer og analytikere.Dagligvarekjeden kunne rapportere 1,6 prosent vekst i salg de siste 12 månedene. Wall Street ventet 1,9 prosent, grunnet sterkere forbrukertillit og rekordlav arbeidsledighet i USA.Kroger stupte ned 9,93 prosent til 28,58 dollar ved børsslutt på Wall Street torsdag. Jobless claimsSesongkorrigert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viste at antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) var 204.000 per 8. september, mot 205.000 uken før. Konsensus lå ifølge Reuters på 210.000 jobless claims denne gang.Fire ukers snitt kom inn på 208.000, mot 210.000 uken før.Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd (continuing claims) falt fra reviderte 1.711.000 per 25. august til 1.696.000 per 1. septemberKonsumpriserTall fra amerikanske statistikkmyndigheter viste at konsumprisene steg 0,2 prosent i USA i august, mot 0,2 prosent i juli. På årsbasis steg konsumprisene 2,7 prosent.Ifølge vår makrokalender var det på forhånd ventet en oppgang på 0,3 prosent på månedsbasis, og 2,8 prosent på årsbasis. Eksklusiv mat- og energipriser steg konsumprisene 0,1 prosent på månedsbasis, og 2,2 prosent på årsbasis.Oljevoodoo og kraftig prisfallDen amerikanske lettoljen stupte ned 2,34 prosent til 68,72 dollar per fat. Til sammenligning er Brentoljen ned 1,82 prosent til 78,29 dollar per fat. I sin månedlige rapport onsdag reduserte Opec ifølge TDN Direkt sitt estimat for veksten i global oljeetterspørsel, og viste til økonomiske risikoer, blant annet knyttet til handelskonflikt.Trump-administrasjonen skal ifølge The Wall Street Journal ha bedt kinesiske myndigheter om en ny runde med handelssamtaler senere denne måneden. Ifølge avisens kilder aner enkelte amerikanske myndighetspersoner en sårbarhet, og muligens en fleksibilitet, fra kinesisk hold.TDN Direkt skrev at det på kort sikt imidlertid fremdeles ventes en stram markedsbalanse i oljemarkedet. Statistikk fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, viste onsdag ettermiddag et lagertrekk på 5,3 millioner fat for amerikansk råolje, noe som var 4,5 millioner fat mer enn ventet.- Vi har en myriade av stort sett bullish faktorer på kort sikt: Iran-sanksjonene fester seg, bullish amerikansk lagerdata, litt «markedsvodoo» ettersom vi bevegde oss over 100 dagers glidende gjennomsnitt og en nedadgående produksjonsforventning, skrev senioranalytiker Ethan Bellamy i Baird, ifølge nyhetsbyrået.Renter og gullToårs-renten steg 1,3 basispunkter til 2,761 prosent torsdag, samtidig som tiårs-renten hoppet marginalt 0,6 basispunkter til 2,973 prosent. 30-års-renten endte uendret rundt 3,105 prosent. CBOE volatilitetsindeksen endte ned 5,4 prosent til 12,43 poeng. Prisen på gull falt 0,21 prosent til 1.202,22 dollar.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også