Helrødt i Asia

De asiatiske børsene faller bredt onsdag morgen.

A woman walks past an electronic stock board showing Japan's Nikkei 225 index and other country's index at a securities firm Friday, Aug. 31, 2018, in Tokyo. Asian shares fell Friday following a report that the Trump administration could put tariffs on $200 billion in Chinese goods as early as next week. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko
Børs
Børsene i Asia faller onsdag morgen. Årsaken er ifølge Bloomberg News vedvarende handelsspenninger, i tillegg til at presset i mange fremvoksende markeder er intensivert.I Japan svekkes Nikkei 0,31 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,65 prosent.Shanghai Composite faller tilbake 0,92 prosent, og CSI 300 er ned 1,07 prosent. Hang Seng i Hong Kong svekkes 1,65 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 0,28 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller 0,92 prosent, og Straits Times i Singapore går tilbake 0,81 prosent.ForsiktigeInflasjonen på Filippinene oversteg i august 6 prosent for første gang på ni år, og sluttet seg dermed til Tyrkia som et fremvoksende marked med høye priser. Ifølge Bloomberg News forblir investorene nå forsiktige, og mange lurer på om problemene også vil slå innover de utviklede landene.- Jeg tror det må bli mye verre før det blir bedre. Når alt er smittet kan du kaste det ut, men jeg tror ikke vi er der ennå, sier Kay Van-Petersen, strateg i Saxo Capital Markets i Singapore, til Bloomberg News.- Før folk begynner å snakke om å kjøpe i fremvoksende markeder, må man få en slags komfort på slutten av dollarstyrkingen og slutten av Fed-tilstrammingen, og jeg tror det vil fortsette ganske mye lenger, påpeker han.