Hermanrud: - Det vil komme en stor nedtur

Eivind Yggeseth

Men sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets tror ikke at nedturen er like rundt hjørnet.

Sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets har et nøytralt syn på Oslo Børs, men han tror det kommer en stor nedtur i løpet av 2-3 år.- Jeg tror den muligens kommer i løpet av neste høst, men det skal komme mye dårlige nyheter før trenden snur. Inntjeningsveksten er fortsatt veldig sterk og vil forbli sterk, særlig innenfor oljeservice og sykliske bransjer, og dette vil nok heve aksjekursene en stund fremover, sier Hermanrud til TDN Direkt.Det største usikkerhetsmomentet akkurat nå er effekten av økte renter på amerikansk økonomi, mener han.- I USA har boligmarkedet svekket seg noe og dette kan være begynnelsen på en større nedtur. Det kan virke som om rentehevingene begynner å «bite» allerede, og at markedene faktisk ikke tåler selv små rentehevinger etter en periode med veldig lave renter, sier Hermanrud.Øvrige faktorer er handelskrigen og Italias budsjettforhandlinger.Oljeservice, spesielt seismikk, trekkes frem som en klar vinner fremover. Hermanrud tror også på sykliske selskaper som blant annet Yara.- Vi har nå tilbakelagt en periode der det har kommet altfor mange nye gjødselfabrikker, som har gitt en overkapasitet og har presset prisene ned, men denne perioden er over og gjødseletterspørselen vil fortsette å stige, sier Hermanrud.


Les også