Innsiden øker eksponeringen i shipping

Fersking dabber av.

Innsideporteføljen falt 2,5 prosent i forrige uke, mens hovedindeksen på Oslo Børs gikk tilbake 1,7 prosent.Porteføljen mister dermed litt forspranget til børsen, men leder ennå med 22,4 vs. 9,6 prosent så langt i år.Vi minner om at porteføljen fryses fredager klokken 12:00.Sterk Haudemann-favorittHaudemann-favoritten NRC Groups stjernestatus i porteføljen viser stadig styrke, i forrige uke med å stige nye 3,0 prosent.Aksjen er nå opp 36,4 prosent siden 11. mai.Men ukens sprekeste aksje var igjen nykommeren Insr Insurance Group, som steg nye 3,6 prosent i forrige uke.Aksjen er dermed opp pene 19,7 prosent på de tre ukene den har vært inne i porteføljen. Elkem utmerket seg negativt med et fall på 7,0 prosent, mens GC Rieber Shipping var ned 7,1 prosent.Protector Forsikring gikk tilbake 4,8 prosent.Lite omsatt duoFinansavisen bemerker at det for to av aksjene - Rieber Shipping og Insr Insurance - ikke ble registrert noen handler fredag frem til klokken 12:00, tidspunktet for oppdatering av porteføljen.For å bestemme kursen på aksjene, har avisen tatt utgangspunkt i torsdagens sluttkurser, for så å se på kjøps- og salgsordrene som er meldt inn klokken 12:00 fredag. I beregningen av avkastningen brukes den av kursene som ligger nærmest torsdagens sluttkurs.For eksempel sluttet Rieber Shipping på 12 kroner torsdag. Midt på dagen fredag ville investorer selge for 11,70 kroner, mens kjøpere fantes på 11 kroner. 11,70 kroner blir derfor gjeldende kurs.Ny aksje innFinansavisen velger denne gang å ta MPC Container Ships inn i varmen, etter at styremedlem Alex Schroeder har kjøpt aksjer for 6,1 millioner kroner i to omganger - uten å ha aksjer i selskapet fra før.- Aksjen er derfor selvskreven i innsideporteføljen, skriver Finansavisen.Samme Schroeder har giret opp kjøpene denne uken, og varslet i går en investering på nærmere 7,3 millioner kroner. Protector Forsikring ryker ut, og innsiden tar dermed et tap på 3,3 prosent siden aksjen ble tatt inn i slutten av juli. Fersking dabber avHovedindeksen på Oslo Børs står i skrivende stund i 897,52, og er dermed litt opp fra nivåene ved lunsjtider fredag.Elkem er i samme periode opp 1,8 prosent til 42,14 kroner.Insr Insurance Group klarer ikke å følge opp sin spreke debutuker, og har gått tilbake med 5,4 prosent til 7,58 kroner.NRC Group står i 75,60 kroner, etter en oppgang på 0,8 prosent.Rieber Shipping er ned 1,7 prosent siden Finansavisen frøs kursen sist, mens nykommeren MPC Container Ships har steget 0,4 prosent til 49,80 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også