Jarle Sjo: - Neste nedtur blir brutal

DNB-forvalteren mener likevel det kan gå fem år før neste nedtur rammer aksjemarkedet.

For ti år siden kollapset det internasjonale finanssystemet, i kjølvannet av at amerikanske Lehman Brothers gikk konkurs. Finanskrisen førte i neste omgang til en kraftig økonomisk nedtur.- Det var en lengre periode hvor en hadde kursfall på åtte, ni prosent på en dag. Jeg husker bare at man var helt paralysert. Og man trodde faktisk at det finansielle systemet skulle bryte sammen. Det var en ganske ille opplevelse, sier Jarle Sjo til DN. Selv hadde Sjo på den tiden startet i hedgefondet Range Capital, og startet opp fondet Range Maritime. Som en følge av finanskrisen mistet han selv jobben.Warren Buffett advarer er en av flere som advarer om at en ny finanskrise er uunngåelig.Selv er Sjo bekymret for hva som skjer når det lave rentenivået tar slutt, og mener ifølge avisen at aksjemarkedet er høyt priset. - Jeg tror nedsiden i markedet er mye større nå når du har såpass høy prising. Så når, og ikke hvis, den kommer, så kommer vi til å merke det som ganske brutalt. Men om den kommer om et eller fem år vet jeg ikke, sier forvalteren til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også