JP Morgan ser 20 prosent oppside i Apple - aksjen hopper

FILE- In this Aug. 2, 2018, file photo an electronic screen displays Apple stock at the Nasdaq MarketSite in New York. Funds that focus on U.S. stocks charged to record heights, bolstered by Apple and other companies reporting tax-cut-fueled profit gains that were even more eye-popping than analysts expected. The U.S. economy also hit its fastest growth rate in nearly four years, and S&P 500 index funds are on track for their best quarter in nearly five years. (AP Photo/Mark Lennihan, File) Mark Lennihan

JP Morgan ute med ny analyse.

I en fersk analyse av Apple skriver analytiker Samik Chatterjee i JP Morgan at han har en «overweight» anbefaling på aksjen, og begrunner det med utsikter for sterk vekst i tjenestevirksomheten til selskapet, melder CNBC.-Apple går fra å være et maskinvareselskap til å drive med tjenestevirksomhet raskere enn investorene antok, noe som skaper en oppside for verdsettelsen av selskapet, skriver analytikeren.Tjenestevirksomheten til Apple inkluderer App Store, Apple Music og Apple Pay.Analytikeren skriver at tjenestevirksomheten utgjorde 13 prosent av inntektene til selskapet i 2017, sammenlignet med åtte prosent i 2012. Han tror samtidig at de vil utgjøre 20 prosent av inntektene innen 2021. Kursmålet på aksjen ble satt til 272 dollar, som gir en oppside på drøye 20 prosent.Aksjen er i skrivende stund opp 2,5 prosent til 226 dollar. Så langt i år har Apple-aksjen steget 30 prosent, sammenlignet med S&P 500 som har steget ni prosent.


Les også