K Line Offshore skal bistå Transocean-rigg

Mannskapet på et av rederiets store plattformforsyningsskip får hendene fulle til over jul med ny kontrakt.

Arendal-baserte K Line Offshore har sikret seg en lenger kontrakt for det 2011-bygde plattform forsyningsskipet «KL Brisfjord» med det britiske oljeselskapet Enquest.Det fremgår av en oversikt fra skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers.Fra og med slutten av september skal forsyningsskipet bidra med støtte til den halvt nedsenkbare boreriggen «Transoean Leader» i forbindelse med boringen av to brønner som har en anslått varighet på fire måneder.I tillegg inkluderer kontrakten opsjoner på ytterligere to brønner.Dagraten for den faste perioden er oppgitt til 8.250 pund, tilsvarende 88.500 kroner.Moderne flåteK Line Offshore ble etablert i 2007 og er et heleid datterselskap av japanske Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (K Line) som er notert på børsen i Tokyo.Flåten består av fem plattform forsyningsskip derav et er fra 2004, mens resten er bygget i 2010/2011, samt to av verdens desidert kraftigste ankerhåndteringsfartøy.Et av skipene, 2004-bygde «KL Arendalsfjord», har ligget i opplag siden 2016. Resten av flåten jobber på spot- eller periodekontrakter i Nordsjøen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også