Oslo Børs åpnet opp tirsdag, men siden ble det verre. Hovedindeksen endte ned 0,7 prosent til 892,97, på en dag hvor amerikanske arbeidsmarkedstall var høydepunktet.Omsetningen var på 4,5 milliarder kroner.
En av månedens viktigste rapporter ble sluppet fredag ettermiddag. Det ble skapt 201.000 nye jobber utenfor jordbrukssektoren i USA i august, viser arbeidsmarkedsrapporten non-farm payrolls. Forventningen var på 198.000 jobber. Ledighetsraten var på 3,9 prosent, mot ventet 3,8 prosent. Den dårlige nyheten var at tallene for juni og juli med nedjustertEn av hovedårsakene til den svake utviklingen finner vi i oljemarkedet. Oljeprisen har snudd ned i løpet av dagen.Brent-oljen står i 76,18 dollar fatet, ned 0,4 prosent i dagens handel, mens prisen var 77,60 dollar ved stengetid i Oslo torsdagDen amerikanske WTI-oljen er ned 0,8 prosent til 67,23 dollar fatet.Amerikanske råoljelagre falt i forrige uke til sine laveste nivåer siden 2015, mens bensin- og destillatlagrene steg overraskende.Samtidig fortsetter altså handelskrigen mellom USA og Kina å tynge, i tillegg til utviklingen i fremvoksende økonomier.Equinor falt 0,7 prosent til 209,30 kroner, mens Aker BP falt 0,8 prosent til 282,40 kroner.   fra hold til kjøp.Yara nøyde seg med et fall på 0,1 prosent til 378 kroner på høyt volum (261 millioner kroner) etter at  til overvekt.Norsk Hydro korrigerte ned 2,0 prosent til 46,17 kroner etter torsdagens rally i kjølvannet av enigheten med brasilianske myndigheter.Toppsjef Svein Richard Brandtzæg erkjente dog på en telefonkonferanse i går at er  igjen.DNB Markets oppjusterer ifølge en oppdatering kursmålet på BW Offshore til 66 kroner fra 58, og fastholder en kjøpsanbefaling, skriver TDN Direkt.«Etter vårt syn er BW Offshores risikoprofil bedret seg meningsfullt og vi venter betydelig kontantstrøm og giringredukjson», skriver meglerhuset.BWO-aksjen steg 1,1 prosent til 56,40 kroner.Merkur Market-selskapet Induct har signert en kontrakt med transportmyndighetene i Barcelona (TMB). MTB driver metro og buss i Barcelona, og vil bruke Induct-plattformen til å løfte innovasjon og drift med tanke på fremtidige behov.Kontraktssummen oppgis til 45.000 euro for det første året, inklusive rådgivningstjenester med årlige, gjentakende programvareinntekter på 6.000 euro.Aksjonærlisten i Induct inneholder fortsatt flere finanskjendiser.Øystein Tvenge er største aksjonær med 8,06 prosent av aksjene. Broren Torstein er 5. størst med sine 3,60 prosent.Kari Stautland, mangeårig storaksjonær i Opera, er 9. største aksjonær med sine 3,14 prosent og 266.552 aksjer.På 18. plass med 100.000 aksjer finner vi Delray Trading, et selskap Arne Blystad eier sammen med Hermann Refsum Flinder.Flinder eier også 58.823 aksjer gjennom selskapet Camaca.Aksjen steg hele 100 prosent til 6,40 kroner. Omsetningen var på 1,2 millioner kroner.