Kjøper stort skiferoljeområde i USA

For første gang siden 2011 gjør Equinor et kjøp av et stort skiferoljeområde i USA - til tross for mye motstand tidligere.

Equinor kjøper 60.000 acres med landområder i Austin-Chalk-området i Louisiana for over 500 millioner kroner, melder DN onsdag.Selv om Equinor har hatt nedskrivninger i USA på rundt 60 milliarder kroner, kjøper selskapet nå 60.000 acres i Louisiana, i det såkalte Austin Chalk-området, for over en halv milliard kroner, ifølge avisen.Kjøpet er den første store investeringen i områder siden kjøpet av Bakken i Nord-Dakota i 2011.Equinor har kjøpt et landområde hvor selskapet håper å finne olje, og har ennå ikke besluttet når det skal starte boring, skriver avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også