Kraftig børsoppgang i Asia

En Shanghai-basert investor følger med på aksjemarkedet - Foto: Scanpix

Onsdag peker pilene oppover på de fleste store Asiatiske markedene. Nikkei-indeksen stiger 1,28 prosent til 23.720,93, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 1,55 prosent til 1.787,17. Nord-Korea vil ta konkrete steg mot atomnedrustning, meldte Sør-Koreas president Moon Jae-in under en felles pressekonferanse i Pyongyang onsdag. Samtidig fortsetter handelskrigen mellom de to økonomiske stormaktene.Tirsdag innførte Kina toll på amerikanske varer til en verdi av 60 milliarder dollar som svar på at USA har innført toll på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar.I Kina stiger Shanghai Composite 0,97 prosent, mens Hang Seng-indeksen klatrer 0,97 prosent. Straits Time stiger 0,60 prosent, mens australske S&P/ASX 200 er opp 0,45 prosent.Sterke eksporttallTall fra Direkt Makro viser at Japans eksport steg 6,6 prosent i august på årsbasis, mot ventet 5,6 prosent. Importen steg 15,4 prosent i perioden, mot en ventet oppgang på 14,9 prosent.Det har også kommet japansk rentedom, hvor den japanske sentralbanken har besluttet å holde renten uendret på som ventet på minus 0,10 prosent.