Morits Skaugen. Foto: Scanpix

Kriserammede IM Skaugen krangler med banken

– Vi regner med at alle slike beklagelige konflikter finner sin pragmatiske løsning når advokatene får skrevet og sagt sitt.

Rederiet IM Skaugen, som nylig skiftet navn til IMSK SE, er i alvorlig økonomisk trøbbel og lever på kreditorenes nåde. Ifølge DN har rederiet bortimot en milliard kroner i gjeld og har måttet skyve på låneforfall.Nordea, en av de største kreditorene og agent for et syndikert lån gitt av flere banker, skal være i ferd med å miste tålmodigheten.IM Skaugen skylder Nordea i Singapore 35 millioner dollar (285 millioner kroner). Nordea truer med å gå rettens vei og tvinge rederiet til å selge skip for å få betaling, skriver avisen.Rederiet viser til en rekke uforutsette hendelser og mener Nordea bør vise mer tålmodighet.– Vi regner med at alle slike beklagelige konflikter finner sin pragmatiske løsning når advokatene får skrevet og sagt sitt, og får hørt på hverandres argumenter. Alle er tjent med at skipene kommer ut for å seile. De har oppdrag å utføre og skal tjene penger for sin drift, sier administrerende direktør Morits Skaugen i IM Skaugen til DN.Kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen i Nordea ønsker ikke å kommentere detaljene.– Vi kan ikke kommentere enkelte kundeforhold i media, men generelt vil vi alltid arbeide og strekke oss langt for å finne gode løsninger sammen med våre kunder, sier Steffensen


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også