Lehman Brothers-ansatt: Nytt krakk innen ett år

Lawrence McDonald jobbet i Lehman Brothers før det smalt. Nå advarer han mot nytt krakk.

Analytiker fortviler over børsfall - Foto: AP

Det er i dag nøyaktig 10 år siden Lehman Brothers gikk konkurs. Finansmannen Lawrence McDonald tjente godt da han jobbet i Lehman Brothers frem til våren 2008. I dag jobber McDonald med makroanalyse og har spesialisert seg på å identifisere når markeder når toppen, og når det snur, skriver DN.McDonald ser nå ny gjeldskrise, og denne gangen er det fremvoksende økonomier, som Tyrkia, India og Indonesia, som kan ramme finansmarkedet.- Landene er fulle av subprime, og det ligger i landenes egne statsfinanser. De har tatt opp milliarder av dollar i statsgjeld, samtidig som deres egen valuta svekkes. Rentekostnadene går i taket, sier han til avisen.Han tror også at store amerikanske selskaper som Tesla med mye obligasjonsgjeld har et problem. Spesielt kan de store teknologiselskapene falle kraftig. Under finanskrisen falt aksjemarkedet i USA med like over 50 prosent.- Giganter som Amazon, Apple og Facebook kan falle 50-60 prosent. Kanskje opp mot 20 selskaper som utgjør en stor del av børsen. Andre vil falle mindre, forteller han til avisen.- Når skjer det?- Innen ett år. Historien vil snart gjenta seg.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker