Meglerhus oppgraderer laksesektoren

Meglerhus jekker opp lakesektoren som følge av lavere biomasseanslag fra Kontali Analyse.

Sparebank 1 Markets har oppjustert sine prisestimater og kursmål for laksesektoren, skriver Intrafish mandag, ifølge TDN Direkt.«Fredag, etter Oslo Børs hadde stengt, kuttet Kontali sitt biomasseanslag for Norge til null prosent årlig endring ved utgangen av august. Dette er rundt to prosentpoeng lavere enn våre estimater, og betyr at norsk biomasse har falt fra fire prosent til uendret på kun en måned», skriver analytiker Tore Tønseth i en oppdatering publisert natt til mandag, ifølge bransjenettstedet.Jekker opp prisenMeglerhuset ser nå en volumvekst i Norge på 6,0 prosent i 2018 og 4,0 prosent i 2019. Som følge av lavere volum, oppjusteres prisanslagene med 1,5 kroner kiloen for både 2018 og 2019, der 2018-prisen ventes til 59,5 kroner per kilo og 2019-prisen ventes til 60,5 kroner.Anslaget for den langsiktige lakseprisen er løftet fra 5,6 euro per kilo til 6,0 euro per kilo.OppgradererVidere har meglerhuset oppjustert anslaget for resultat per aksje for de børsnoterte lakseselskapene med 5-10 prosent.Lerøy Seafood Group oppgraderes fra nøytral til kjøp, mens Norway Royal Salmon (NRS) oppgraderes fra salg til kjøp. Marine Harvest tas fra salg til nøytral med kursmål 185 kroner, mens Grieg Seafood, Scottish Salmon Company, NTS og Akva Group fortsatt har kjøpsanbefalinger.«Salmar får dessverre fortsatt en salgsanbefaling, da vi finner prisingen av aksjen svært krevende», skriver Tønseth.Kursmål på Salmar-aksjen er 360 kroner.


Les også