Nå har BW Offshore startet oljeproduksjonen

Carl Arnet. Foto: Finansavisen

Produksjonen på Dussafu-lisensen har nå startet.

BW Offshore har nå startet produksjon på FPSOen BW Adolo, opplyses det i en melding.Det er 18 måneder siden den første investeringen i Dussafu-lisensen offshore Gabon.- Vi har hentet første olje fra Dussafu-lisensen, og er innen budsjett og på tidsplan, bekrefter BW Offshore-sjef Carl K. Arnet i en kommentar.BW Adolo er innstallert på Tortue-feltet, ett av fem velprøvde funn i Dussafu-lisensen. FPSOen er en konvertert VLCC, med en produksjonskapasitet på 40.000 fat olje per dag. "Vår førsteprioritet er nå å fullføre oppstartsaktivitetene og stabilisere produksjonen på BW Adolo. Samtidig vil vi jobbe med å fullføre investeringsbeslutningen for Tortue fase 2, som vil låse opp ytteligere produksjonsvolumer, fortsette vurderingsprogrammet for det nylig annonserte funnet på Ruche NE, samt bekrefte mer ressurser og styrke kommersialiseringen av Dussafu-lisensen, sier Arnet.BW Offshore er operatør på lisensen, og Panoro Energy er partner.Les hele meldingen her.