Nafta-problemet tynget Wall Street

Wall Street klarte ikke å snu den negative utviklingen fredag, og endte uken i rødt etter fortsatt bekymringer for handelskonflikter.

Trader Fred DeMarco, left, and Anthony Rinaldi work on the floor of the New York Stock Exchange, Wednesday, March 14, 2018. U.S. stocks are edging lower Wednesday morning as Boeing and other industrial companies take losses. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

Dow Jones avsluttet handelsdagen ned 0,09 prosent til 25964,82. S&P 500 endte opp marginale 0,01 prosent til 2901,52, mens Nasdaq fikk drahjelp fra blant annet Apple og Amazon og klatret 0,26 prosent til 8109,54.Ved børsslutt var det fortsatt ingen enighet rundt Nafta-forhandlingene mellom USA, Mexico og Canada. USAs president Donald Trump har krevd en avtale klar fredag, men Canadas utenriksminister, Chrystia Freeland, la en demper på stemningen da hun minnet reportere på at Canada ikke vil gå med på hva som helst.Donald Trump truet igjen med å forlate handelsorganisasjonen, WTO, i et intervju med Bloomberg torsdag, noe som bidro til å senke både asiatiske og europeiske børser fredag. Trump mener USA behandles dårlig av handelsorganisasjonen.I forbindelse med intervjuet sa han også at en mulig Nafta-avtale vil være på amerikanske vilkår, ifølge den kanadiske avisen Toronto Star.Ford falt 2,3 prosent etter kunngjøringen om at en planlagt lansering av en mindre bilmodell laget i Kina ble kansellert på grunn av trusselen om høyere importavgifter.På sektornivå var energiaksjene spesielt svake med giganter som Chevron og Exxon Mobile ned henholdsvis 1,1 og 0,4 prosent.