Nordea flytter offisielt til Finland mandag

Banken Nordea gjennomfører mandag offisielt flyttingen av sitt hovedkontor fra Stockholm i Sverige til Helsingfors i Finland.

Nordea kunngjorde allerede i fjor at de hadde planer om å flytte hovedkontoret, men måtte først innhente en rekke tillatelser og få på plass nødvendig planlegging.I en børsmelding onsdag opplyser banken at alt er klappet og klart.– Nordea Bank AB (Nordea i Sverige) og Nordea Bank Abp (Nordea i Finland) har i dag besluttet å gjennomføre fusjonsplanen og dermed flyttingen av Nordea-konsernets hovedkontorer til Finland med virkning fra 1. oktober 2018, skriver banken.Nordea besluttet å flytte da Sverige varslet at de ville innføre en avgift på banksektoren for å polstre staten mot en eventuell framtidig bankkrise. Banken protesterte høylytt og mente de ville vært dårligere stilt enn banker med hovedkontorer andre steder.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også