Nordic American Offshore kan være i spill

Det Herbjørn Hansson-dominerte offshorerederiet varsler "interessante endringer" innen kort tid.

Offshorerederiet Nordic American Offshore kan bli neste ut i den pågående konsolideringen i markedet for offshore serviceskip.- Vi venter en ganske så interessant endring å finne sted for dette selskapet veldig snart, uttalte styreleder Herbjørn Hansson på en telefonkonferanse i forrige uke. - Vi snakker om uker, og jeg er veldig, veldig optimistisk i den forbindelse, sa han videre. Økt konsolideringRederiet har i likhet med andre offshorerederier slitt de siste årene i kjølvannet av oljekrisen.Alt for mange skip og lavere aktivitet blant oljeselskapene har satt ratene sterkt under press.For mange har konsolidering vært eneste løsning.Solstad Farstad er for eksempel resultatet av sammenslåingen mellom fire rederier. Også de amerikanske offshorerederiene Tidewater og GulfMark jobber nå med en mulig fusjon.I tillegg har Harvey Gulf kommet på banen med et frieri til GulfMark.M&A alltid et fokusPå spørsmål fra analytiker Turner Holm i Clarksons Platou, om hvordan Hansson så på NAOs posisjon med tanke på M&A-muligheter, enten som en kjøper eller som et potensielt mål for andre selskaper, svarte han følgende:- Jeg vil si at fusjoner og kombinasjoner alltid er et fokus for oss og et tema som blir vurdert.Skipsrederen understreket imidlertid at det måtte gi mening for aksjonærer og kunder dersom det skulle være interessant.- Vi er veldig åpne for det og jeg skal være veldig forsiktig for ikke å avsløre noe vi jobber med, men dette har vært på vår agenda i lang tid, sa Hansson. - Og som jeg indikerte, jeg forventer at dette kan skje før eller senere. PeriodekontrakterDet USA-noterte rederiet har en flåte på 10 moderne plattform forsyningsskip.5 av disse er nå på lengre kontrakter, mens 4 opererer i spotmarkedet i Nordsjøen.Et skip – NAO Fighter – ligger fortsatt i opplag, og vil forbli der til markedet bedrer seg.Tidligere har rederiet kun operert i Nordsjøen, men har nå utvidet horisonten etter at det sikret seg en kontrakt med Stena Drilling utenfor kysten av Gambia.- Vi vurderer muligheter i Egypt og andre steder i verden, ganske enkelt for å utvide omfanget til selskapet, uttalte Hansson på telefonkonferansen.