Asiatiske børser er stort sett ned etteri går.Investorenes fokus er stadig på handelskrigen mellom USA og Kina, og markedet venter på bekreftelsen av USAs innføring av tollsatser på ytterligere 200 milliarder dollar for kinesiske varer.Høringsfristen gikk ut tidligere denne uken. Kinas handelsdepartement varslet torsdag at landet vil svare på evt. nye tollsatser.Samtidig har president Donald Trump hintet til spaltist James Freeman at Japan kan bli neste mål for USAs handelstiltak, ifølge et Wall Street Journal-oppslag.I Tokyo reagerer Nikkei med å falle 0,8 prosent til 22.306,48, mens den bredere Topix-indeksen trekker ned 0,5 prosent til 1.683,46.Rødt i techKina er et lyspunkt, og large cap-indeksen CSI 300 trekker opp 0,4 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen legger på seg 0,3 prosent. Hang Seng i Hongkong er derimot ned 0,2 prosent.I Sør-Korea faller Kospi 200-indeksen 0,7 prosent, og chip-produsenten SK Hynix følger sine amerikanske tech-aksjer ned med et fall på 4-5 prosent.«Down under» trekker Sydney-børsen ned 0,5 prosent.