Oslo Børs åpner

Oslo Børs faller fra start der ny Trump-toll og fall i oljeprisen preger børsen. Gårsdagens vinneraksje fortsetter videre opp.

Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 907,48 poeng, ned 0,28 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 279 millioner kroner.USAs president Donald Trump varsler tollsatser på ti prosent på import av kinesiske varer  til en verdi av 200 milliarder dollar, tilsvarende rundt 1.600 milliarder norske kroner, fra og med neste uke.Tollsatsene starter på 10 prosent 24. september, før de vil øke til 25 prosent fra 1. januar, kunngjør presidenten mandag kveld. Han sier målet er å tvinge fram endringer i Kinas handelspolitikk som han hevder «utgjør en stor trussel for den amerikanske økonomiens langsiktige helse og framgang».Samtidig faller oljeprisen som følge av den nye tollen.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 0,37 prosent til 77,76 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,23 prosent til 68,75 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 78,70 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.USAs president Donald Trump varsler tollsatser på ti prosent på import av kinesiske varer  til en verdi av 200 milliarder dollar, tilsvarende rundt 1.600 milliarder norske kroner, fra og med neste uke.Tollsatsene starter på 10 prosent 24. september, før de vil øke til 25 prosent fra 1. januar. Presidenten sier at målet er å tvinge fram endringer i Kinas handelspolitikk som han hevder «utgjør en stor trussel for den amerikanske økonomiens langsiktige helse og framgang».- Den voksende handelsdisputten har skadet handelssentimentet. Påvirkningen på den økonomiske veksten kommer stadig krypende, noe som igjen svekker oljeprisene, sier sjef for råvareanalyse Wang Xiao i Guotai Junan Futures, ifølge Reuters.Equinor faller 0,65 prosent til 215,60 kroner.IdexIdex Biometrics mottok tirsdag en produksjonsordre for biometriske fingeravtrykksensorer til betalingskort. Selskapet selv omtaler bestillingen som verdens første i sitt slag.Aksjen endte mandagen opp 24,28 prosent, og tirsdag fortsetter aksjen opp 9,24 prosent til 6,15 kroner, og topper dermed vinnerlisten.Aker SolutionsAker Solutions er tildelt en servicekontrakt for ni plattformer i Campos-bassenget av Petrobsas, ifølge en melding fra Aker Solutions tirsdag.Kontraktsummen er på over 250 millioner brasilianske realer over tre år, inkludert en opsjon for en to års-forlengelseAksjen faller 0,36 prosent til 55,10 kroner.