Pål Ringholm, som i dag er analysesjef for kredittobligasjoner i Sparebank 1 Markets, gikk 26. februar 2007 ut i DN og advarte mot «subprimelån», lån til kunder med lav betalingsevne. Ringholm forteller om uroligheter i pengemarkedet høsten 2007, og i løpet av det neste halvannet året fortsatte analytikeren å skrive i DN om ubalanser i markedet, og advarslene ble stadig tydeligere. 15. september 2008 gikk den amerikanske storbanken Lehman Brothers konkurs.- Jeg hadde sagt i forkant at Lehman var den neste. Da det begynte å rakne, var jeg på kontoret og tenkte «nå kommer det». Og det ble voldsomt, sier Ringholm til avisen.- Stemningen på kontoret var veldig begrenset, for å si det sånn. Den eneste som var fornøyd, var jeg, sier Ringholm til avisen, og legger til:- Sånn rent faglig, altså! Personlig var det nesten befriende da det smalt. Som analytiker er det kjekt å ha rett.