Øyvind Isaksen. Foto: Finansavisen

poLight klar for børsen

Priset til 400 millioner kroner.

poLight har gjennomført en vellykket børsintroduksjon (IPO), og vil debutere på Oslo Børs mandag 1. oktober, går det frem av en børsmelding.Selskapet vil utstede 2,6 millioner nye aksjer til kurs 50 kroner, noe som priser selskapet til 401 millioner kroner.Bruttoprovenyet endte dermed på 130 millioner kroner, og pengene vil gå til finansiering av drift inntil forventet kommersialisering av produktene, samt ytterligere produktutvikling.Tilretteleggerne har overtildelt 390.000 aksjer, og utøvet sin opsjon til låne et tilsvarende antall aksjer fra Viking Venture III AS for å dekke denne overtildelingen.Tilretteleggere var ABG Sundal Collier og Arctic Securities, mens Nordnet Bank var såkalt plasseringsagent på deres vegne.poLight har ifølge selskapet selv utviklet en ny autofokus-linse som «replikerer» menneskets øye for bruk i mobile enheter og andre applikasjoner mer integrert kamera.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også