Privat sektor dabber av i USA

President Donald Trump speaks at an event called Face-to-Face with our Future, Wednesday, June 27, 2018, in the South Court Auditorium on the White House complex in Washington. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh

Innkjøpssjefene er mindre optimistiske.

Endelige tall fra Markit viser at innkjøpssjefsindeksen (PMI) for tjenesteytende sektor i USA kom inn på 54,8 i august.Dermed er den ned fra den foreløpige noteringen på 55,2 - som ifølge vår makrokalender også var forventningen nå.Juli-noteringen var 56,0.Endelig, sammenstilt PMI kom inn på 54,7 i august, noe som var ned fra foreløpige og forventede 55,0.Juli-noteringen her var 55,7.- De svakere tallene indikerer at 3. kvartal trolig ikke vil matche veksten på 4,2 prosent i 2. kvartal, men det er likevel klart at hjemlig etterspørsel holder seg sterk, noe som hjelper bedrifter i å øke priser i en nesten rekordhøy takt, sier sjeføkonom Chris Williamson i Markit i en kommentar.Les mer her.