Røde børser i Asia

Ng Han Guan

Børsene i Asia faller torsdag morgen. Mye fokus er rettet mot gårsdagens nyheter fra USA.

Det er mye rødt på de asiatiske børsene torsdag morgen.I Japan faller Nikkei 0,63 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,79 prosent.Shanghai Composite svekkes 0,39 prosent, og CSI 300 faller 0,39 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,45 prosent.I Sør-Korea klatrer derimot Kospi 0,37 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,04 prosent, mens Straits Times i Singapore stiger 0,49 prosent.Etter gårsdagens rentemøte i USA, hvor Fed hevet renten med 0,25 prosentpoeng, er investorene ifølge Bloomberg News nå opptatt av å tolke Feds uttalelser og det faktum at de mener amerikansk økonomi er sterk nok til ytterligere én renteøkning innen nyttår.- Det var på forhånd 99 prosent sannsynlighet for at renten ville settes opp med 0,25 prosentpoeng, og det har derfor ikke vært betydelige reaksjoner på Feds kunngjøring. Investorer må imidlertid være oppmerksomme på at Fed på et eller annet tidspunkt vil bli mer tvetydige i sine prognoser, noe som progressivt vil gjøre den amerikanske rentebanen vanskeligere å tolke, sier sjeføkonom i GAM Investments, Larry Hatheway, til Bloomberg News.