Røkke frakter arbeidere til Afrika i nyinnkjøpt privatfly

(Kapital): Akers og Kjell Inge Røkkes nye oljebaby, Aker Energy, er som kjent i ferd med å bygge opp et stort oljeselskap i Ghana. Det betyr mye farting frem og tilbake mellom Ghanas hovedstad Accra og selskapets hovedkontor på Fornebu.I den siste utgaven av Kapital kan vi lese at Aker nå gått til innkjøp av et privatfly som går i skytteltrafikk mellom Accra og Gardermoen for å gjøre hverdagen lettere for de ansatte i oljeselskapet. Internt blir flyet kalt for «Ghana-expressen».- Flyet brukes primært i virksomheten i Ghana. Aker Energy har mange ansatte som reiser til og fra Accra, og vi ønsker at ansatte og samarbeidspartnere skal bruke minst mulig tid på å reise. Vi investerer milliarder av kroner og betydelige ressurser i Ghana og tilstedeværelse i landet er viktig. Det er ingen opsjon på å feile. Vi skal levere på tid og budsjett, sier Akers informasjonsdirektør Atle Kigen til Kapital.- Vi er avhengig av smarte hoder og tid er et knapphetsgode. I denne sammenheng er kjøp av fly en liten investering. Dersom man mener dyktige mennesker ikke utgjør en forskjell, og tid ikke spiller en rolle, er kjøp av fly en dårlig investering, sier Kigen til Kapital.Flyet er formelt kjøpt inn av selskapet AGE Air, som ble stiftet i januar i år og er eid av Aker. AGE er et akronym for Aker Ghana Express. Kigen forteller Kapital at flyet er av typen Falcon 900LX og er en 2014-modell. Ifølge Kigen betalte AGE Air 23 millioner dollar, tilsvarende i overkant av 180 millioner kroner, for flyet.En Falcon 900LX kan maksimalt frakte opptil 19 passasjerer, men ifølge corporatejetinvestor.com, er det mest vanlig at flyet har 12 seter. Hvor lenge «Ghana-Expressen» vil «operere» ruten mellom Accra og Gardermoen vil ikke Kigen gå nærmere inn på.


Les også