Ivan Kverme

Seabrokers advarer om nok en tøff vinter

Skipsmeglerhus mener offshorerederiene har vært for hissige på reaktiveringsknappen. Venter ny tøff periode til vinteren.

- PSV-rederne har opplevd marginalt bedre forhold i spotmarkedet i Nordsjøen gjennom sommeren, fastslår det Stavanger-baserte skipsmeglerhuset Seabrokers i sin ferske månedsrapport for august.Det vises til at dagratene for de største fartøyene har holdt seg over 7.500 britiske pund i fem måneder på rad.Til tross for at markedet har vært bedre, har det likevel ikke vært helt som ventet.- Det er ikke til å legge skjul på det faktum at markedet ikke har vært så sterkt som rederne hadde håpet på i år, med for mange fartøy som har blitt tatt ut av opplag eller flyttet fra andre regioner i forkant av den ventede markedsbedringen, skriver skipsmeglerhuset.Konkurransen om arbeid har vært enorm, og Seabrokers påpeker at økningen i den aktive tilbudssiden har lagt et lokk over spotratene.- Det store problemetSkipsmeglerhuset mener det store problemet for PSV-eiere nå er den lange listen av fartøy som kan komme løs fra sommersesong-kontraktene sine de neste par månedene.- Hvis alle disse enhetene oversvømmer det regionale spotmarkedet, kan vi bevege oss tilbake til en situasjon med betydelig overtilbud igjen og det kan bli nok en lang vinter for rederiene, advares det.Skipsmeglerhuset skriver at det har vært en generell aksept for at det verste av markedsnedturen var passert for Nordsjø-rederieneMed mer enn 20 PSVer som har blitt reaktivert fra opplag hittil i år, kan det imidlertid tyde på at rederiene har vært litt for ivrige.Seabrokers avslutter med følgende refleksjon.- (..) det kan hende rederne ser tilbake og tenker at det kan ha vært for mange for fort.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også