Sjefstrateg tror børsen vil stige

Leif-Rune Husebye Rein, sjefstrateg i Nordea Wealth Management, tror børsen skal videre opp.

For to uker siden var det all-time high i aksjemarkedet. Forrige uke var det derimot høydeskrekk som preget børsene, fastslår Leif-Rune Husebye Rein, sjefstrateg i Nordea Wealth Management, i en oppdatering.Dermed ble det et bredt børsfall. Ukens sabelrasling mellom Donald Trump og Xi Jinping fikk konsekvenser for markedet.«USA og Kina kommer trolig til endelig å annonsere detaljer om 25 prosent straffetoll på kinesiske og amerikanske varer verdt 200 milliarder dollar. Så langt har vi dog ikke fullstendig informasjon om temaet. Trump lot det ikke være med dette. Han klinte til med å si at han fremdeles har 267 milliarder i varer importert fra Kina som han kan innføre toll på. Det røykes med andre ord ingen fredspipe ennå. USA gjorde det relativt bra sist uke, men det er ingen vinnere i en handelskrig, og USA falt 0,3 prosent. Oslo Børs var ned 1,5 prosent, mens oljeprisen falt med 0,8 prosent gjennom uken, og er i skrivende stund på 77,3 dollar per fat. Vi tror likevel at oppturen vi har sett siden sommeren kommer til å fortsette, selv om det selvfølgelig kommer til å svinge fremover», skriver Rein.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også