Det verdensomspennende skipsmeglerhuset Lorentzen & Stemoco med hovedkontor i Oslo, er ute med en ny månedsrapport for offshoremarkedet.
Av rapporten fremgår det at spesielt aktører innen subsea kan se frem i mot lysere tider.- Som et resultat har subsea-kontraktørene potensielt 7,4 milliarder dollar i «greenfield»-kontraktsmuligheter de kommende årene.- Vi venter at summen at dette vil forbedre de fundamentale markedsforholdene for subsea- og konstruksjonsfartøyer fremover, ved å bidra med høyst etterlengtet etterspørsel etter en flåte som har lidd av lav utnyttelse mellom 2015 og 2017, konkluderer Lorentzen & Stemoco.
Skipsmeglerhuset viser til Rystad Energy som rapporterer at det har blitt sanksjonert 45 nye offshoreprosjekter så langt i 2018, og at det er «subsea tiebacks» som har vært den mest populære løsningen blant operatørene.- Til sammen har nesten 26 milliarder dollar i «subsea tieback»-prosjekter blitt godkjent, med ytterligere 7 milliarder dollar ventet innen året er omme, samt totalt 92 milliarder dollar i offshoreprosjekter, skriver skipsmeglerhusets analytikere.Resten av 2018 vil det imidlertid bli godkjent flere prosjekter med bruk av faste fasiliteter og flytere, enn «subsea tiebacks», ifølge meglerhuset.Det største prosjektet med faste fasiliteter som venter på å bli godkjent er Marian Expansion-prosjektet i Saudi Arabia som – dersom det blir godkjent – vil dele ut kontrakter på over 4,6 milliarder dollar de neste årene.